Това е нещо, което всеки трябва да опита. Така приготвените чеснови

...
Това е нещо, което всеки трябва да опита. Така приготвените чеснови
Коментари Харесай

Ето ги прочутите Чеснови филийки на фурна, с които глезя мъжете у дома – хем им е вкусно, хем ароматът гони зли сили!

Това е нещо, което всеки би трябвало да опита. Така приготвените чеснови филийки могат да се сервират като предястие, като междинна закуска, а също по този начин могат да бъдат лека вечеря или закуска с чаша кисело мляко или айрян. За да приготвите тези вкусни и ароматни печени филийки ще ви трябват следните артикули:

 чеснови хлебчета

Чеснови филийки на фурна

Продукти:

100 г масло, размекнато на стайна температура 3 скилидки чесън 2 супени лъжици зехтин хляб, нарязан на тънки филийки 2 супени лъжици наситнен магданоз  200 г настърган кашкавал (а още по-вкусен вид е с пармезан) щипка сол

Начин на подготвяне:

Извадете маслото (или маргарина) от хладилника да омекне на стайна температура. Отрежете върховете на скилидките чесън, тъй че да се виждат върховете на всяка скилидка.

Поставете хартия за печене върху тавата или формата, в която ще печете филийките. Отрежете парче алуминиево фолио, в което ще поставите главите чесън, подправете ги на усет (по желание) и ги залейте със зехтин.

 печен чесън във фолио

Така приготвеният чесън се пече в загрята фурна на 200 градуса за към половин час. Оставете да изстине, след което изцедете изпечените скилидки чесън, като ги натиснете леко.

Нарежете ги едро. Кашкавалът се настъргва, а магданозът се измива, отцежда се и се нарязва на ситно. В купа се смесват: ситно раздробен магданоз и наситнен печен чесън, настърган кашкавал, масло и подправки.

Нарежете хляба на филии, след което намажете всяка с авансово приготвената примес. подредете филийките в застланата тава и ги сложете да се пекат в загрята на 250 градуса фурна, за към 3-4 минути. Насладете се на неустоимия усет.

 печени чеснови филийки

СЪВЕТ ПЛЮС: Как бързо да омекнете маслото или маргарина, които одеве сте извадили от хладилника, без да ги разтопите? Много елементарно и просто:

Напълнете необятна чаша (проверете дали маслото може да влезе в нея от тясната страна) с доста гореща вода. Оставете чашата по този начин за няколко минути, с цел да се затопли.

След това излейте водата до последната капка, след което покрийте маслото със загрятата чаша. То ще омекне след минута!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР